Hlavní obsah

Budějovická technika se rozšíří o tisíc studentů

Právo, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

O tisíc studentů by se měla od nového akademického roku rozšířit českobudějovická Vysoká škola technická a ekonomická (VŠTE). Nyní ji navštěvuje 2000 posluchačů, od října by to mělo být 3000 studentů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Novinářům to řekl pověřený rektor VŠTE Marek Vochozka. „Připravujeme akreditace dvou nových oborů. Jde o obor doprava a přeprava, který nyní nabízíme jen jako specializaci ekonomiky podniku, ale do budoucna s ním počítáme jako s čistě technickým oborem, a nyní dokončujeme akreditaci strojírenství. Je to velmi obtížný úkol, protože v Jihočeském kraji nikdy nebyla vysoká škola technického typu, a proto tu odborníci chybějí. Musíme je získávat jinde,“ upřesnil Vochozka.

VŠTE, která v těchto dnech oslavuje páté výročí vzniku, vzdělává studenty v bakalářských programech oborů ekonomika podniku, stavební management a konstrukce staveb. Nejvíce posluchačů navštěvuje ekonomický obor, který má pět specializací.

Škola již má 300 absolventů. „Do budoucna bychom rádi, aby více než dvě třetiny posluchačů studovaly ryze technické obory. Je to dáno i tím, že reagujeme na podněty vycházející z potřeb regionu a zdejší absence technických oborů má podle jedné studie, kterou jsem četl, stejně negativní dopad jako chybějící dálnice,“ sdělil právu Vochozka.

Reklama

Výběr článků

Načítám