Hlavní obsah

Školy v Moravskoslezském kraji dostanou půl miliardy na vzdělávání

Právo, Pavel Karban

Další více než půl miliardy korun budou moci využít školy v Moravskoslezském kraji z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Za evropské peníze tak budou moci být například nakoupeny nové výukové programy, vybavení učeben, školáci pojedou na exkurze nebo školy rozšíří spolupráci s odborníky a zahraničními lektory.

Článek

Od roku 2007 podpořil zmíněný operační program přes 300 projektů, které si mezi sebou rozdělily více než miliardu korun.

„V listopadu minulého roku jsme úspěšně předložili na ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy druhou žádost o globální grant, díky němuž kraj zajistil do roku 2015 plynulou podporu vzdělávání,“ vysvětlila náměstkyně hejtmana Věra Palková (ČSSD) s tím, že díky půlmiliardové dotaci dojde ke zvýšení kvality ve vzdělávání, zlepšení úrovně škol, žáků, pedagogů i lektorů ve firmách.

Počátkem května plánuje kraj vyhlásit výzvy s alokací více než 370 miliónů korun, které budou směřovat do počátečního vzdělávání. S grantovými projekty se mohou o peníze hlásit školy, školská zařízení, města, obce i právnické osoby.

Projekty budou moci trvat až tři roky a jejich výše se může, v závislosti na oblasti podpory, pohybovat od 400 tisíc do 25 miliónů.

Reklama

Výběr článků

Načítám