Hlavní obsah

Učitelé chodí do tříd s flash diskem

Právo, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Zažitá představa, že učitel při příchodu do třídy v ruce třímá třídnici a pod paží má další učební materiály, dostává na jihočeských školách trhliny.

Foto: mas, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Díky oblíbeným interaktivním tabulím a moderním technologiím pedagogové často nosí do učeben místo papírů tzv. flešku, na které mají učební materiály v elektronické podobě. Tu pak připojí k počítači a pomocí něj a interaktivní tabule se dostanou k žákům.

„Řadu věcí už máme v digitální podobě,“ potvrdila Právu ředitelka Základní školy Máj II v Českých Budějovicích Marie Nedvědová. Ve škole mají sedm interaktivních tabulí a učitelé je používají ve všech předmětech. „Stačí připojit flešku, na které máme výukové materiály, které si učitel zpracoval. Jde buď o prezentace, pracovní listy či testy a začne hodina. Je to bezvadné,“ pochvalovala si její zástupkyně Marie Pundová.

Interaktivní tabule i výukové programy mají výhodu v tom, že žáky baví a dokážou i více zaujmout. Problém nemají s moderními technologiemi ani pedagogové. Každý prošel speciálními kurzy na informační technologie.

Škola také uspěla u ministerstva školství s žádostí o evropské peníze na projekt zkvalitnění výuky právě přes počítače. V jejím rámci by chtěla pořídit další interaktivní tabule.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám