Hlavní obsah

Svatbu Williama a Kate ozdobí perníková srdce od studentek ze Vsetína

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín/Londýn

Na svatbu britského prince Williama a jeho snoubenky Kate Middletonové zamíří velká perníková srdce, která v těchto dnech dokončují studentky ze střední odborné školy Josefa Sousedíka ve Vsetíně.

Článek

Perníková srdce mají být vystavena v prostorách londýnského Westminsterského opatství, kde bude mladý pár 29. dubna oddán. Obřadu se zúčastní asi 1900 hostů.

„Práci teprve dokončujeme, už jsem také netrpělivá. Ale právě poslední fáze klade největší nároky na detaily, vyžaduje pečlivost. Studentka Marie Kolínková na něm pracuje, musí využívat svůj čas mimo výuku, je to velmi náročné,“ řekla Jaroslava Londová, která na střední odborné škole Josefa Sousedíka ve Vsetíně vyučuje odborné kreslení.

Pod jejím vedením byla Marie Kolínková v minulém roce na cukrářském šampionátu Culinary World Cup v Lucembursku za svůj perník oceněna zlatou medailí. Právě ocenění světově uznávaných porotců prý přivedlo učitelku k nápadu poslat na královskou svatbu do Británie výrobky z perníku. „Na focení je ještě brzy, nemůžeme do novin ukazovat nedodělanou práci,“ dodala Londová.

Reklama

Výběr článků

Načítám