Hlavní obsah

Studenti mohou ode dneška hlasovat v anketě o nejlepší a nejhorší kolej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle ankety na studentském portálu Studenta.cz si vysokoškolští studenti vybírají svou kolej nejčastěji podle její polohy (26 % respondentů) nebo vybavení (18 % respondentů). Většina studentů ale uvedla, že při volbě koleje nemá na výběr (38 %).

Článek

I proto dnes odstartoval první ročník celostátní soutěže "Kolej roku" o nejlepší a také nejhorší vysokoškolskou kolej v České republice.

Hlasování bude probíhat na internetových stránkách www.kolejroku.cz, kde budou studenti a jejich přátelé hodnotit všechny koleje. Hlasovat bude možné do 24. dubna. Pak může na vítězné koleji začít skutečné a nefalšované veselí. Sponzor soutěže totiž až před její hlavní vchod dopraví 10 000 lahví piva.

Stojí studenti o komfort nebo se chtějí seznamovat ve společných kuchyních na patře? I to jsou otázky, na něž chce projekt Kolej roku odpovědět.  „Naším cílem je zjistit, kterých vysokoškolských kolejí si studenti nejvíce cení,“ říká Tomáš Rašner, ředitel pořadatelského magazínu Studenta.

Studenti i jejich přátelé budou na internetových stránkách hodnotit každou vysokoškolskou kolej, a to kladným nebo záporným bodem. Navíc budou moci ke každé koleji psát komentáře a vkládat fotky, aby je ostatním uživatelům přiblížili a usnadnili jim rozhodování. Každý hlasující bude mít k dispozici pět kladných a pět záporných hlasů. Vítěznou vysokoškolskou kolej určí nejvíce nasbíraných bodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám