Hlavní obsah

Liberečtí středoškoláci mohou získat novou univerzální kartu ISIC/Opuscard

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Středoškolákům z Libereckého kraje přibude v kapsách zbrusu nový průkaz, multifunkční karta ISIC/Opuscard. Tato karta – marketingovou hantýrkou označovaná jako „cobrandová“ – kombinuje funkce a výhody mezinárodních identifikačních průkazů studenta ISIC a karet Opuscard společností Liberecká IS, které slouží ve veřejné dopravě, přístupových systémech, ale jako i elektronický identifikační doklad.

Článek

Karta ISIC/Opuscard bude k dostání pouze na středních školách a bude stát 290 Kč. V ceně cobrandové karty je licence ISIC na jeden rok, po této době je nutné znovu ověřit statut studenta a prodloužit kartu tzv. revalidační známkou.

Systém bude připraven již v tomto čtvrtletí, jeho plné využití se však očekává s počátkem nového školního roku, kdy budou podepsány smlouvy se středními školami, které projeví o tuto kartu zájem.

Student, který se stane držitelem nové multifunkční karty, vymění dva jednotlivé průkazy za jednu kartu s využitím ve škole i mimo ni, což mu přinese časovou i finanční úsporu. Škola navíc získá možnost distribuovat karty s názvem školy, které mohou být použity nejen v rámci jejího běžného provozu (např. ke stravování, vstupu do školy, do učeben, ke kopírovacím strojům apod.), ale i mimo školu.

Jak funguje samotná OPUScard

Karta OPUScard je bezkontaktní čipová karta, která sjednocuje několik karetních systémů v kartu jedinou.

Dopravní funkce karty OPUScard se skrývá pod názvem IDOL neboli Integrovaný dopravní systémem Libereckého kraje. V praxi to znamená, že cestující veřejnou dopravou si může při svých cestách po Libereckém kraji zvolit jak dopravní prostředek, kterým se dostane do místa určení, tak i trasu. To vše na jednu elektronickou jízdenku, kterou si nahraje právě na OPUScard.

Díky propojení se systémem BENEFIT Program má ale OPUScard i další využití v cestovním ruchu - lze s ní získat slevy na různých místech po celém Libereckém kraji. Slevy se vztahují zejména k cestování a k aktivnímu trávení volného času. Platí na vybrané ubytování, vstupné do muzeí, hradů a zámků, i v některých sportovištích či v restauracích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám