Hlavní obsah

Do užšího výběru soutěže O nejlepšího učitele angličtiny postoupilo 11 pedagogů

Právo, ťas

Jedenáct učitelů z desítek přihlášených postoupilo do užšího výběru soutěže O nejlepšího učitele angličtiny. Tradiční soutěž pořádá Nadační fond Prague Post (PPEF), letos nově ve spolupráci se společností Wattsenglish.

Článek

Všechny finalisty nyní přímo v hodinách prověří a vyhodnotí odborná porota. Posuzovat bude,  jak inspirují a motivují své žáky a jaké metody uplatňují během výuky. Nejlepší učitel angličtiny bude vyhlášen v březnu v Americkém centru v Praze.

„Chceme vidět učitele přímo v akci, hovořit s jejich studenty i kolegy,“ upřesňuje Marek Kadlec, ředitel společnosti Wattsenglish a jeden ze členů hodnotící komise. „Cílem soutěže je podpořit pedagogy, ocenit jejich každodenní úsilí a poukázat na stále se zlepšující úroveň výuky angličtiny, tolik nezbytné pro komunikaci v dnešním světě.“

Učitele nominovali kolegové a žáci

Učitelé byli do soutěže nominováni buď samotnými žáky, nebo svými kolegy. Jde tedy i o určité vyjádření důvěry a přímé podpory daného pedagoga jeho nejbližším pracovním okolím. Už samotná nominace podle Marka Kadlece dokazuje, že jejich práce má smysl, přináší jim zpětnou vazbu a motivuje je v dalším úsilí.

Nejoblíbenější rodilou mluvčí je Jessica z Karlových Varů

Letos poprvé se také v rámci soutěže hlasovalo o nejoblíbenějšího rodilého mluvčího společnosti Wattsenglish. Tato anketa již svoji vítězku zná: stala se jí 27letá Američanka Jessica Gibbs z Karlových Varů. Právě ona bude také posledním členem poroty, která bude vybírat nejlepšího českého učitele.

Společnost Wattsenglish má s výukou angličtiny na školách velké zkušenosti. V ČR realizuje již čtvrtým rokem projekt „ Integrace rodilých mluvčích do výuky“. Její kvalifikovaní lektoři – rodilí mluvčí – působí na více než 300 základních a mateřských školách a vlastně tak „pomáhají“ s výukou angličtiny českým učitelům.

Výuka angličtiny je prioritou v celé EU

„Výuka angličtiny je v dnešní době prioritou nejen v České republice, ale i v Evropské unii,“ potvrzuje Šimona Müllerová z Nadačního fondu Prague Post, „proto se ve svých projektech zaměřujeme právě na angličtinu.“ Nadační fond pořádá soutěž The Best Teacher of English již potřetí a rok od roku se těší stále větší popularitě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám