Hlavní obsah

Keramici z ústecké univerzity budou vystavovat na veletrhu v New Yorku

Právo, ťas
Ústí nad Labem/New York

Prezentace prací českých studentů a pedagogů z ateliéru Designu keramiky Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem bude součástí 12. Newyorského keramického veletrhu (The New York Ceramics Fair). Tento prestižní veletrh se letos poprvé koná v sídle českého konzulátu na 73. ulici v sále The Grand Ballroom of The Bohemian National Hall. Akce potrvá od 18. do 23. ledna.

Článek

Pro letošní Newyorský keramický veletrh bylo pečlivě vybráno na 36 prestižních galerií ze všech koutů Evropy a USA nabízejících výjimečné drobnosti „posvěcené ohněm“ z porcelánu, keramiky, skla, cloisonné a smaltu.

Mezi návštěvníky Newyorského keramického veletrhu patří nejen kurátoři a sběratelé, ale též představitelé význačných keramických asociací z celých Spojených států. Veletrhu věnují každoročně značnou pozornost The New York Times, neboť veletrh nabízí řadu zajímavých přednášek, garantuje prezentaci výjimečných kolekcí od elitních světových galerií a je v popředí zájmu renomovaných kupců – specialistů na sklo, porcelán a keramiku.

Prezentace studentů a absolventů Ateliéru designu keramiky nese název „1380°C“ podle teploty, při níž se vypaluje porcelán.

Ateliér sídlí v bývalé, dnes vzorně zrekonstruované továrně v Dubí v severních Čechách, kde se od poloviny 19. století vyráběla majolika a později porcelán. Ateliér studentům nabízí výuku a praktické osvojení tradiční řemeslné dovednosti ovšem s pochopením pro ryze současnou tvorbu ušlechtilého porcelánu, jímž je tato oblast proslulá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám