Hlavní obsah

Středoškoláci ze Studénky se učí marketing tak, že točí spoty o škole

– Studénka
Právo, ťas

Nové netradiční formy marketingové prezentace si v praxi ověřují studenti Střední školy ekonomicko-podnikatelské ve Studénce. Pro školní web www.sepsstud.cz moderují videospoty, jejichž prostřednictvím informují veřejnost o možnostech studia na této škole, která je zaměřena cestovní ruch a výpočetní techniku.

Článek

„Je to jedna z možností, jak žákům základních škol a také jejich rodičům ukázat naši školu zblízka,“ vysvětluje ředitelka Katarína Vrablová. „Návštěvníci našeho webu se tak například seznámí s úrovní našich moderních učeben. Disponujeme padesáti výkonnými počítači, které studenti využívají zejména při hodinách účetnictví, výpočetní techniky apod. Přístroje jsou rovněž instalovány na školních chodbách, kde posluchači pracují ve svém volném čase,“ dodává Vrablová.

Jeden z videospotů jeho tvůrci moderují přímo v anglickém jazyce. Školní kamera totiž zavítala do učebny, kde angličtinu vyučuje třiadvacetiletá Elsie Zhang ze Šanghaje. Jaké má dojmy ze své pedagogické činnosti v malém moravském městečku a co říká na znalosti angličtiny svých svěřenců? Na to se jí zeptal student třetího ročníku Jakub David, jeden z nejlepších angličtinářů ve škole. Jeho spolužáci se zase před kamerou podělili o své poznatky z těchto netradičních hodin cizího jazyka. Nezapomněli přitom podotknout, že všichni studenti, kteří letos absolvovali generální maturitu, v ní uspěli.

Série spotů, které najdete zde, je načasována i jako pozvánka na den otevřených dveří, který se ve škole uskuteční ve středu 12. ledna 2011.

Reklama

Výběr článků

Načítám