Hlavní obsah

Ztráta třídní knihy na učilišti přišla na sto tisíc korun

Právo, mh
Moravský Krumlov

Takovou ztrátu třídní knihy, kterou řešili na Středním odborném učilišti uměleckých řemesel v Moravském Krumlově, by nevymyslel ani slavný Jára Cimrman. Krumlovská třídní kniha totiž nebyla jen tak ledajaká. Její ztráta přišla Jihomoravský kraj na rovných sto tisíc korun. Právě tolik totiž uvolnil kraj z rozpočtu na nákup nové.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Třídní kniha, která v tomto případě představuje elektronický server počítače, prostě technicky dosloužila. A tím pro školu vznikl problém. Práce s údaji v třídní knize totiž podobně jako například s dokumenty na matrice podléhají určitému přesně vymezenému režimu, musí se deset let skladovat a s informacemi zacházet jako s jinými osobními údaji. Proto jsme z rozpočtu kraje tuto částku na pořízení nového serveru a záchrany dat uvolnili,“ potvrdil náměstek jihomoravského hejtmana Stanislav Juránek (KDU-ČSL).

Podle něho jsou názory na evidenci ve školách v klasických a elektronických třídních knihách značně nejednotné a povoleny jsou oba typy. Ten papírový však, jak se zdá, je pořád ještě o hodně levnější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám