Hlavní obsah

Člověk v tísni opraví studnu u etiopské školy, zajistí vodu pro 400 afrických žáků

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opravit staré a vybudovat nové zdroje pitné vody pro školy v Etiopii má v plánu společnost Člověk v tísni. Použije na to i peníze, které před Vánoci vynesl prodej originálních křišťálových karaf na vodu s africkým motivem z dílny designérů Jiřího Pelcla a Daniela Piršče.

Článek

Společnost Veolia Voda Česká republika, která sadu karaf nabídla zájemcům v rámci projektu „Voda pro Afriku“, odeslala 21. prosince loňského roku na účet Člověka v tísni celkem 200 tisíc korun.

“Mimořádná série karaf s africkým motivem měla u lidí velký úspěch, velmi nás to potěšilo,” říká Marcela Dvořáková, výkonná ředitelka komunikace a marketingu Veolia Voda pro Českou republiku. “Odeslali jsme prvních 200 tisíc korun a chceme v tomto charitativním prodeji pokračovat i v roce 2011,” dodala Dvořáková.

Veolia Voda plánuje prodávat karafy až do konce března 2011. Poté bude na konto Člověka v tísni zaslán další peněžní dar. Informace o dalším prodeji karaf najdete zde.

Africké děti si do školy nosí vlastní vodu na pití, nemají se kde mýt

Lidé v Etiopii mají mnohdy k dispozici pouze vodu z malých bahnitých rybníčků zachycujících dešťovou vodu. Ty bohužel často vysychají a bývají zdroji nákaz. Nedostatek vody a její nekvalitní zdroje usmrtí v Etiopii každý měsíc desítky lidí.

Společnost Člověk v tísni působí v Etiopii v několika regionech – opravuje zde poškozené studny a buduje nové, aby lidé měli přístup k pitné vodě. Každá taková studna pomáhá stovkám až tisícům lidí. Prameny se často nachází ve velkých hloubkách až 250 metrů pod zemí.

„První aktivitou bude oprava studny u školy v Tulle, která zajistí vodu pro přibližně 400 žáků,“ informovala Michaela Burdová ze společnosti Člověk v tísni. „U školy není zdroj vody, děti si vodu na pití nosí z domova, ale nemají žádnou vodu na mytí rukou. Ve škole se proto šíří průjmová onemocnění a děti bývají velmi často nemocné. Poté budeme pokračovat v budování dalších zdrojů pitné vody ve školách,“ dodala Burdová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám