Hlavní obsah

Občanské sdružení Trianon chce pomáhat kvalitnější výuce v mateřských školách

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke kvalitnější výuce v mateřských školách chce prostřednictvím odborných kurzů v Jihočeském, Středočeském a Plzeňském kraji přispět Občanské sdružení Trianon. To se soustřeďuje kromě vzdělávání na sociální integraci i bezbariérové cestování, environmentální výchovu či na kurzy vzdělávaní pro zdravotní personál k usnadnění komunikace s osobami se zdravotním postižením.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Chystá rovněž vzdělávání související s integrací žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a v září spustilo za podpory ministerstva školství zmíněné kurzy pro učitelky mateřských škol.

„Jedná se o projekt, s nímž jsme uspěli v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, jehož granty jsou financovány z Evropského sociálního fondu s názvem Vzdělávání pedagogických pracovníků v mateřských školách. Rozdělili jsme je do dvou skupin. První se soustřeďuje na zdravý životní styl a druhá směřuje ke zlepšení práce s individualitou dítěte a zaměřuje se hlavně na integraci dětí se zdravotním postižením do běžné školy,“ informoval Právo Martin Ježek z OS Trianon.

Připomněl, že sdružení s prvními kurzy začalo už v září v Českých Budějovicích, Táboře a následně v Praze a Plzni. V lednu příštího roku budou zajímavé workshopy pokračovat ve Strakonicích a Kladně.

„Snažili jsme se oslovit co největší počet mateřských škol, ale ze zkušenosti víme, že se ne ke všem informace o akreditovaném doplňkovém vzdělání dostala. Rádi proto zapojíme do projektu i ty, kteří se o něm dozvěděli až nyní,“ zdůraznil Ježek.

Reklama

Výběr článků

Načítám