Hlavní obsah

Přijeďte do Plzně na sraz absolventů, zve Západočeská univerzita

Právo, ťas
Plzeň

Západočeská univerzita v Plzni pořádá 4. – 5. listopadu první ročník Festivalu absolventů. Absolventi ZČU i jejích předchůdců (VŠSE, Pedagogická fakulta…) se setkají se svými vyučujícími i kolegy na galavečeru 5. listopadu 2010. Toto setkání startuje činnost Klubu absolventů ZČU v Plzni. Veřejnosti se zároveň otevírá možnost poznat v rámci festivalových akcí a přednášek nejen univerzitu, ale i její úspěšné absolventy. Veškeré akce pro veřejnost i absolventy jsou bezplatně přístupné.

Článek

Za dobu své existence vychovala plzeňská univerzita řadu odborníků, kteří dále působí ve svém kraji a ovlivňují tak jeho vývoj a současnou podobu. Úspěšné absolventy ZČU najdeme v řadách politiků, manažerů, umělců, sportovců i vědců.

Nejde však jen o výjimečné osobnosti, ale především o celé generace pedagogů a techniků, kterým daly vzdělání Vysoká škola strojní a elektrotechnická a Pedagogická fakulta, předchůdkyně současné Západočeské univerzity. Řadu z nich najdeme mezi učiteli a řediteli základních a středních škol v celých západních Čechách, v plzeňské Škodovce a dalších významných společnostech v kraji.

Ve svých životopisech univerzitu uvádí například generální ředitel Škoda Holding Tomáš Krsek, technický ředitel Škoda JS Jan Zdebor, manažer ČEZu Alan Svoboda nebo generální ředitel Plzeňských městských dopravních podniků Michal Kraus.

A právě některé z jejích úspěšných absolventů chce univerzita představit na dvoudenním absolventském srazu, poprvé pořádaném na celouniverzitní úrovni. Lákadlem mezi akcemi, určenými široké veřejnosti, bude určitě přednáška Pavla Pavla o sochách moai na Velikonočním ostrově, beseda s olympionikem Michalem Michalíkem nebo ukázky tvorby univerzitních grafických designérů.

Bývalí studenti zase budou mít šanci zjistit, jak se univerzita změnila od dob jejich studia, potkat se s kolegy a vyučujícími a navázat ztracené kontakty. Vrcholem festivalu je společenské setkání absolventů s vedením univerzity a vyučujícími v pátek 5. listopadu 2010 večer v Parkhotelu Plzeň. Účast na tomto slavnostním galavečeru už potvrdilo přes sto lidí a zájem stále roste.

Více než dvě stě přihlášených má také nový Klub absolventů Západočeské univerzity v Plzni, jehož cílem je znovu navázat kontakt mezi univerzitou a bývalými studenty a přispět ke zvýšení sounáležitosti absolventů s jejich vysokou školou.

Program festivalu najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám