Hlavní obsah

Generálka maturit: vyzkoušejte si testy z němčiny

Od pondělí probíhala na 1223 středních školách čtyřdenní generálka státních maturit. Novinky a Právo nabízejí čtenářům otestovat si, zda by jejich znalosti němčiny vystačily na úspěšné složení zkoušky z dospělosti.

Foto: Martin Polák, Právo

Studenti gymnázia v Sokolově při středeční generální zkoušce státních maturit.

Článek

Generálka maturit odstartovala v pondělí zkouškami z českého jazyka a literatury. Od úterka vybírali studenti mezi matematikou a cizím jazykem.

Testy z němčiny (pdf)

Výsledky testů budou k dispozici až v listopadu

Správné odpovědi na otázky z maturitních testů budou k dispozici až na začátku listopadu po ukončení generálky státních maturit, do té doby publikovány být nemohou. Důvod osvětlil Petr Habáň, mluvčí Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání (CERMAT), které testy vyhotovilo.

"Klíče k úlohám z generálky zveřejníme po 3. listopadu. To je termín, do kterého nejpozději od nás školy dostanou výsledky. Do té doby si mohou školy se svými žáky vyzkoušet i úrovně, které si pro generálku nevybraly. Řada škol o tom podle ohlasů, které se k nám dostaly, opravdu uvažuje. Zveřejněním výsledků už nyní by tahle možnost ztratila smysl," sdělil Novinkám Habáň.

Novinky zveřejní správné odpovědi ihned, jakmile budou k dispozici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám