Hlavní obsah

Fakulta aplikovaných věd ZČU získala prestižní cenu IBM Faculty Award

– Plzeň
Právo, ťas

Každoročně udělované mezinárodní ocenění IBM Faculty Award získala katedra informatiky a výpočetní techniky Západočeské univerzity (ZČU) za návrh studijního oboru „Informační systémy“. Západočeská univerzita se tak jako jediné české pracoviště zařadila mezi špičkové světové univerzity, které letos cenu získaly. Mezi bezmála stovkou oceněných nechybí například Massachusetts Institute of Technology, Stanfordská univerzita nebo Univerzita v Cambridgi.

Článek

Finanční odměna spojená s oceněním by měla pomoci při rozvoji bakalářského studijního oboru „Informační systémy“. Ten připravila katedra informatiky a výpočetní techniky vedená profesorem Jiřím Šafaříkem ve spolupráci s Fakultou ekonomickou. Podílely se na něm také partnerské společnosti ze sdružení Platforma informačních technologií.

Progresivní obor je určen hlavně studentům, kteří chtějí v budoucnu působit na rozhraní informatiky a ekonomie. Ve svém kurikulu využívá multidisciplinární koncept Service Science, Management and Engineering (SSME), jenž spojuje předměty z oblastí computer science s výukou ekonomie, managementu, práva i takzvaných soft-skills. Studijní plán oboru rovněž plně respektuje světový standard IS 2002 (Model Curriculum and Guidelines for Undergraduate Degree Programs in Information Systems) a CC 2005 (Computing Curriculum 2005).

Firmy chtějí informatiky s ekonomickým přehledem

"Celosvětový trh práce ukazuje, že globálně uvažující informatici, kteří mají ekonomický přehled, organizační schopnosti a navíc znalosti obchodu a práva jsou stále žádanější,“ uvedl profesor Jiří Šafařík, vedoucí katedry informatiky a výpočetní techniky. Absolventi oboru „Informační systémy“ takovému profilu budou odpovídat.

Cílem grantového programu IBM Faculty Awards je podpořit spolupráci mezi výzkumnými pracovišti předních světových univerzit a společností IBM. Kandidáty na toto každoroční ocenění navrhují zaměstnanci IBM, kteří s akademickými pracovišti spolupracují.

Více informací o IBM Faculty Award naleznete zde, kompletní seznam oceněných vědeckých pracovníků a univerzit za rok 2010 zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám