Hlavní obsah

Středoškoláci se mohou zapojit do nové literární soutěže

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústav pro informace ve vzdělávání – divize Národní pedagogická knihovna Komenského - vyhlašuje již potřetí literární soutěž Žijeme na jedné zemi pro studenty středních škol. Letošní ročník je tematicky zaměřen na sociálně slabé a potřebné, neboť Evropská unie vyhlásila rok 2010 rokem boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení.

Foto: Oswaldo Rivas, Reuters

Ačkoli EU patří mezi nejbohatší oblasti světa, 17 % její populace má tak nízké příjmy, že si není schopno zajistit ani základní životní potřeby.

Článek

EU stejně jako organizátoři literární soutěže chtějí upozornit na fakt, že ačkoli Evropa patří mezi nejbohatší oblasti světa, 17 % její populace má tak nízké příjmy, že si není schopno zajistit ani základní životní potřeby.

Studenti středních škol mohou své literární práce se sociální tematikou zasílat bez omezení formy a žánru v rozsahu maximálně pěti stran v elektronické podobě na adresu soutez@npkk.cz, a to nejpozději do 15. listopadu 2010. Každá práce musí obsahovat záhlaví se jménem žáka a názvem a adresou školy.

Práce bude hodnotit odborná literární porota a každý účastník, který se dostane do finále, obdrží čestné uznání a jeho práce bude uveřejněna ve sborníku. Pět nejlepších obdrží věcné ceny. Slavnostní vyhodnocení soutěže a předání cen vítězům se uskuteční na MŠMT v lednu 2011.

Literární soutěž Žijeme na jedné zemi je pořádána v rámci projektu Podpora čtenářské gramotnosti na základních a středních školách. Soutěž probíhá za podpory České komise pro UNESCO a pod záštitou Národní rady osob se zdravotním postižením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám