Hlavní obsah

V Berouně v září otevřou novou mateřskou školu pro 88 dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

V Berouně v září otevřou novou mateřskou školu pro 88 dětí. Vznikla přestavbou bývalých jeslí v Preislerově ulici. Školka měla mít původně kapacitu 80 míst, díky rozšíření sociálního zařízení se ji ale podařilo navýšit. "Celkové náklady na vybudování školky činily 26 miliónů korun, z toho dva milióny zaplatilo město a zbytek pokryla dotace z evropských fondů," sdělila mluvčí radnice Pavla Švédová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kvůli rozšíření kapacity vzrostly náklady na rekonstrukci přibližně o 150 000 korun. "Jsem rád, že se nám podařilo počet přijímaných dětí zvýšit, a mohli jsme tak vyjít vstříc těm rodičům, které jsme nemohli se žádostí o přijetí dítěte zprvu uspokojit," uvedl starosta Tomáš Havel (ODS). Školka začne fungovat 1. září, děti a jejich rodiče si ji mohou prohlédnout 31. srpna při dni otevřených dveří.

Kapacita berounských mateřských škol je v současnosti zcela naplněna. Do sedmi berounských mateřinek bylo letos přijato celkem 278 dětí, což je o 104 více než loni. Kapacita předškolních zařízení v Berouně vzrostla na 670 míst. Přesto je ale nutné ji kvůli vzrůstajícímu počtu dětí dále zvyšovat. Havel vidí řešení ve výstavbě montovaných či modulárních systémů školek, které jsou ekonomicky úspornější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám