Hlavní obsah

Británie se brání proti zneužívání studijních víz, otvírá deportační centrum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ministři britského kabinetu nařídili zpřísnění údajně snadno zneužitelného systému udílení studijních víz občanům ze zemí mimo Evropskou unii. Nová pravidla, o nichž nejsou známy bližší podrobnosti, mají pomoci snížit počet ilegálních přistěhovalců v Británii. Součástí plánů boje proti nelegálnímu přistěhovalectví je i otevření největšího deportačního střediska v Evropě u londýnského letiště Heathrow.

Foto: Luke Macgregor, Reuters

Poblíž největšího britského letiště Heathrow otevře vláda největší deportační středisko v Evropě.

Článek

Ministr pro přistěhovalectví Damian Green řekl, že v příštích měsících bude systém studijních víz celkově přehodnocen s cílem zpřísnit pravidla.

Green dále oznámil, že otevřel dvě nová křídla střediska pro vyhoštěné imigranty v Harmondsworth poblíž největšího evropského letiště Heathrow. Deportační centrum se tak prý stalo největším v Evropě. Obě křídla byla kompletně přestavěna poté, co zcela shořela při požáru, který v roce 2006 založily zadržované osoby.

Vláda upřesnila, že zrenovované středisko umožní britské pohraniční službě zadržovat a vyhošťovat nejproblematičtější osoby, většinou bývalé vězně a zločince.

"Domnívám se, že zahraniční zločinci by měli být posíláni domů při nejbližší příležitosti, a dnes jsme v tomto směru podnikli další krok," prohlásil Green.

Falešní studenti, fingované sňatky

Britská vláda uvedla, že opatření jsou součástí širšího záměru vypořádat se s ilegálním zaměstnáváním, fingovanými sňatky, falešnými studenty, neúspěšnými žadateli o azyl a organizovaným zločinem souvisejícím s přistěhovalectvím.

Konzervativní britský premiér David Cameron slíbil, že sníží počet přistěhovalců ze zemí mimo EU ze stovek tisíc ročně v době vlády labouristů na "desítky tisíc".

Britské úřady tvrdí, že počet studentů přicházejících do Británie z neunijních států se loni zvýšil o třetinu na více než 300 000. Tito studenti s sebou navíc vzali celkem 31 000 rodinných příslušníků, uvedlo britské ministerstvo vnitra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám