Hlavní obsah

Olomoucká filozofická fakulta nabízí absolventům prohlídky města

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci chce posílit vztahy se svými absolventy, a proto pro ně a jejich rodinné příslušníky připravila prohlídky města s odborným průvodcem. "První se uskuteční už dnes," sdělil proděkan fakulty Petr Bilík.

Článek

Podle Bilíka se služba osvědčila během letošního festivalu Academia film Olomouc, kdy se na prohlídky denně vydával stohlavý průvod festivalových návštěvníků. Stejné nabídky budou moci v příštích dnech využít zdarma absolventi, jejich příbuzní i další hosté slavnostních promocí. "Chceme, aby naši absolventi měli možnost seznámit své blízké s městem, v němž strávili část svého života," uvedl děkan fakulty Jiří Lach.

Jedním z cílů aktivity je i posílení turistického ruchu v regionu a zesílení identifikace absolventů s vysokou školou. Právě studenti UP z celé republiky i ze zahraničí, jejich příbuzní a známí tvoří velký potenciál pro turistický marketing města Olomouce. Prohlídky se uskuteční ve třetím červencovém týdnu vždy od 15:00, zájemci se setkají na Horním náměstí.

Na Filozofické fakultě UP v uplynulém akademickém roce studovalo 5646 posluchačů a zájem o tamní obory se zvyšuje. Pro příští rok se o studium ucházelo rekordních 9520 lidí, což je nejvyšší počet v rámci celé univerzity. Fakulta přijme pouze zhruba třetinu zájemců.

Reklama

Výběr článků

Načítám