Hlavní obsah

Obchodníci nabízejí školákům za vysvědčení slevy až o desítky procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchodníci se letos předhánějí ve slevách, které nabízejí školákům za pěkné vysvědčení. Rodiče tak mohou svým dětem se slevou až několika desítek procent koupit jízdní kolo, počítač, sportovní potřeby, mobilní telefon či hračky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Nejlepší způsob, jak získat za vysvědčení vyšší slevu, je mít samé jedničky. Některým obchodníkům ale stačí, když dítě nepropadá.

Článek

Obchodníci tvrdí, že prodej tohoto sortimentu v těchto dnech výrazně roste. V červnu si totiž pro vysvědčení přišlo více než 1 300 000 žáků základních a středních škol, což je vítaný potenciál pro navýšení tržeb před letními prázdninami.

Jedničky nejsou třeba, stačilo nepropadnout

V denním tisku i na internetu lze v těchto dnech najít desítky nabídek na slevy za pěkné vysvědčení. Slevy se většinou pohybují mezi 10 až 20 procenty a jsou zpravidla závislé na tom, kolik jedniček vysvědčení zdobí. Někteří obchodníci ale mají méně náročné požadavky na prospěch školáků, jelikož tento druh slev je účinným marketingovým nástrojem. Například internetový obchod www.tsbohemia.cz nyní nabízí při nákupu počítače slevu dvě procenta za každý předmět, ze kterého školák nepropadl. "O tyto slevy za vysvědčení je mezi našimi zákazníky velký zájem," řekl Milan Jansa ze společnosti T.S.Bohemia.

Prodej sladkostí vzrostl o 30 procent

Podle mluvčí obchodního řetězce Tesco Stores ČR Evy Karasové rodiče v těchto dnech svým dětem kupují cukrářské i zmrzlinové dorty a různé cukrovinky, jejichž prodej ve srovnání s běžným obdobím roste o zhruba 30 procent. "Mezi nejžádanější dárky za vysvědčení patří pro nejmenší panenky, autíčka a lego, pro starší školáky pak vybavení pro letní sporty, trička, šortky a plavky, filmy na DVD, knihy, počítačové hry, mobily, nebo různé společenské hry," uvedla Karasová, podle které například prodej jízdních kol, kolečkových bruslí a koloběžek poslední červnový týden vzrostl o pětinu.

Zatímco děti si vybírají dárky především podle vzhledu a barev, pro rodiče podle obchodníků zůstává velmi důležitá nízká cena. Slevy za vysvědčení proto mají významnou roli při rozhodování rodičů, ve kterých prodejnách dárky školákům nakoupí, a proto je nyní na sezónní zboží nabízejí i obchodní řetězce Tesco a Albert. Za dobré vysvědčení mohou lidé výhodněji pořídit také použité zboží. Například bazar Pod viaduktem v Karlových Varech nabízí tyto slevy na jízdní kola.

Podle výsledků mezinárodního průzkumu společnosti GE Money Bank české děti dostávají za vysvědčení nejčastěji peníze, přičemž v průměru je odměna nižší než tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám