Hlavní obsah

Děti z Klokánků dostaly jako dárek pozvání do skleníku Fata Morgana

– Praha
Právo, ťas

Na prohlídku skleníku Fata Morgana a venkovních expozic přišly včera odpoledne děti z pražských Klokánků coby hosté Botanické zahrady hl.m. Prahy v Tróji. Pozvání bylo dárkem k ukončení školního roku.

Článek

Spolupráce mezi botanickou zahradou a Fondem ohrožených dětí (FOD) se začala rozvíjet vloni na podzim, kdy jeho předsedkyně Marie Vodičková vysadila za Fond v zahradě strom, konkrétně Gingko bilobu neboli jinan dvojlaločný. Připojila se tak k projektu „Kořeny osobností v botanické zahradě“, čímž rozšířila řadu významných patronů zdejší zeleně. V trojské botanické zahradě se nyní budou „klokáňata“ objevovat častěji, fotograf Martin Šlehofer tu spolu s nimi začíná od dnešního dne chystat charitativní kalendář Fondu ohrožených dětí pro příští rok.

Kdo se již stal patronem v botanické zahradě

„Kořeny osobností“ doposud podpořily například Lucie Bílá a Aňa Geislerová, které vysadily exotické orchideje. Pražský primátor Pavel Bém obohatil zahradu o vzácnou „živoucí fosílii“, blahočet chilský. Několik cizokrajných borovic společně zasadili Bára Kodetová, Pavel Šporcl, Bára a Petr Jandovi, Štěpánka Duchková a Jan Hruška. Vzácným hostem byl i Václav Havel, který v japonské zahradě vysadil ozdobnou třešeň sakuru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám