Hlavní obsah

Mladí si v centru Hradce mohli vyzkoušet tvorbu graffiti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Zájemci si včera mohli na Ulrichově náměstí v Hradci Králové legálně vyzkoušet tvorbu graffiti. Občanské sdružení Prostor Pro čtvrtým ročníkem akce Graffiti street jam oslovilo mladé lidi a seznámilo je se svým terénním programem Street. Uvedl to předseda sdružení David Petr.

Foto: MARKO DJURICA, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Jsme tu pro mladé lidi od 12 do 21 let, když si potřebují popovídat, poradit se nebo se něco dozvědět," uvedla k programu terénní sociální pracovnice Kateřina Hybnerová. Návštěvníci akce si mohli vyzkoušet práci se spreji na 12 sololitových deskách, připraven byl také workshop sprejování přes šablony, vystoupení rapperů či taneční skupiny Energy 49. Výtvory sprejerů chce sdružení nabídnout na výstavy do škol.

Sdružení Prostor Pro funguje od roku 2000, pomáhá mladým lidem a dětem při zvládání těžkých životních situací i při hledání alternativních způsobů trávení volného času. Organizace zastřešuje 15 programů, provozuje například zařízení Klídek pro děti a mládež a mateřský klub Pohoda. Od letošního roku Prostor Pro nabízí také Poradenské a vzdělávací centrum Salix pro děti, mladé lidi a rodiny v obtížných životních situacích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám