Hlavní obsah

Po čem touží čeští vysokoškoláci? Po práci v ČEZu, zjistil průzkum

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní průzkum mezi vysokoškolskými studenty ukázal, že po ukončení školy by nejraději nastoupili do zaměstnání ve společnosti ČEZ. Osmý ročník soutěže Zaměstnavatel roku přinesl ČEZu první místo v kategorii The Most Desired Company (nejžádanější zaměstnavatel).

Foto: Michal Krumphamzl, ČTK

Pražské sídlo společnosti ČEZ

Článek

V osmém ročníku soutěže Zaměstnavatel roku hlasovalo okolo 1500 vysokoškolských studentů v celé České republice. Do průzkumu, kterého se doposud účastnili pouze studenti ekonomických škol, se letos poprvé zařadili i studenti technických oborů. Tato změna zásadně zamíchala tradičním pořadím soutěže. ČEZ získal hned napoprvé první místo v kategorii The Most Desired Company 2010 (nejžádanější zaměstnavatel).

„Je to pro nás velmi důležité hodnocení, kterého si vážím o to víc, že mluví o naší budoucnosti. Každá firma je tak dobrá, jak úspěšně se jí daří přitáhnout k sobě ty nejlepší talenty, kteří ji budou řídit v budoucnu. Těší nás, že nám čeští studenti, kterých musíme do roku 2020 přijmout dvanáct tisíc, věří a že se k nám chtějí přidat,“ řekl generální ředitel ČEZ, a.s. Martin Roman.

ČEZ dlouhodobě spolupracuje se školami i studenty. Jejich podpoře se věnuje intenzivně již několik let. „Máme velmi široké portfolio různých aktivit na podchycení zájmu studentů. V poslední době zaznamenáváme vyšší zájem studentů o nás a to nás velmi těší“, uvedla ředitelka divize personalistika Hana Krbcová a konkretizovala je: „Spolupracujeme se sítí škol, 46 středními a 12 fakultami vysokých škol, účastníme se studentských veletrhů, sponzorujeme studentské akce, naši kolegové chodí přednášet do odborných technických předmětů. Organizujeme také speciální akce na elektrárnách, konkrétně Jaderné maturity a Letní univerzity. Chodíme vyučovat pedagogy především fyziku, pořádáme různé soutěže, nabízíme stipendijní aktivity. Je toho opravdu velká škála.“

Reklama

Výběr článků

Načítám