Hlavní obsah

Inkubátor Vědeckotechnického parku UP slaví třetí narozeniny

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Podnikatelský inkubátor Vědeckotechnického parku Univerzity Palackého (VTP UP) slaví dnes své třetí narozeniny. Tradiční sportovně-zábavné odpoledne a večer pro nájemce a příznivce VTP UP proběhne od 15 hodin v areálu VTP UP na ulici Šlechtitelů 21 v Olomouci – Holici.

Článek

Návštěvníky v rámci oslav čekají nejen netradiční soutěže o ceny, o jejichž organizaci se postará Akademik sport centrum UP, ale také grilování či vystoupení skupiny Country Expres Olomouc. Po vyhlášení vítězů soutěží bude následovat afterparty až do nočních hodin. „Návštěvníci si budou moci vyzkoušet lukostřelbu, jízdu na netradiční koloběžce či stavění rakety,“ říká Jiří Herinek, ředitel parku a doplňuje: „Soutěží všechny věkové kategorie, v loňském roce jsme měli i dvě dětská družstva.“

Zábavnému odpoledni předcházel dopolední oficiální program, v jehož rámci se představily firmy, které v posledním roce významným způsobem využily služeb VTP UP. „Jedná se například o firmu H+A Eco CZ, která se zabývá světově jedinečnou technologií čištění vody prostřednictvím nanočástic železa, nebo o klastr MedChemBio věnující se medicinální chemii a chemické biologii,“ dodává Herinek.

Podnikatelský inkubátor VTP UP nabízí již od svého vzniku začínajícím firmám podnikajícím zejména v oborech nanotechnologie, biotechnologie, farmacie, optiky či chemie pronájem prostor, poradenské služby a služby osobního konzultanta za zvýhodněných podmínek. Kromě toho se park, respektive jeho Podnikatelský inkubátor soustředí také na podporu studentů, kteří se rozhodnou podnikat.  Své služby jim nabízí bezplatně.

V rámci inkubátoru v současnosti působí 26 firem, které dohromady zaměstnávají bezmála 70 pracovníků. Mezi další významné projekty, na nichž se Vědeckotechnický park podílel, patří soutěž pro začínající podnikatele Podnikavá hlava nebo další podpora propojení univerzity s firmami díky rozšíření Katalogu přístrojů a služeb pracovišť Univerzity Palackého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám