Hlavní obsah

Uchazeči o studium na brněnské technice si budou moci vybrat kritéria pro přijetí

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií (FEKT) VUT v Brně vyhlásila druhé kolo přijímacího řízení. Uchazeči o studium si v něm budou moci sami vybrat, podle jakých kritérií se bude škola rozhodovat o jejich přijetí či nepřijetí.

Článek

Druhé kolo přijímacího řízení je určené pro studenty, kteří splní některou z podmínek pro přijetí bez přijímací zkoušky. Novinkou je také možnost být přijat na základě výsledků z Národních srovnávacích zkoušek společnosti SCIO.

Studenti si přitom mohou vybrat, které z nastavených kritérií pro přijetí splní, a které je pro ně nejvýhodnější. Od absolutoria přípravného kurzu na fakultě s výborným hodnocením, přes průměr známek na střední škole, dobrý výsledek u maturity, až ke splnění kritérií u Národních srovnávacích zkoušek.

„Chceme být opravdu variabilní a co nejvíce otevření studentům. Chceme také podpořit ty studenty, kteří dosáhli vynikajících výsledků v olympiádách, soutěžích a dalších aktivitách, i ti mají možnost dostat se na naši fakultu bez přijímacích zkoušek,“ říká manažer vztahů s veřejností FEKT, Jiří Wagner.

Studenti mohou podávat přihlášky od 15. 6. do 10. 8. 2010. Více informací je k dispozici zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám