Hlavní obsah

V bývalé škole v Hulicích vznikne expozice nazvaná Včelí svět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hulice

V bývalé škole v Hulicích na Benešovsku vznikne expozice nazvaná Včelí svět. Bude vycházet z místní včelařské tradice. Její součástí bude také dílna, v níž si budou moci návštěvníci vyrobit předměty ze včelích produktů. "Náklady na projekt přesáhnou 20 miliónů korun, z toho více než 15 miliónů pokryjí dotace z evropských a národních zdrojů," sdělil projektový manažer Petr Zapletal.

Článek

"Expozice je v plánovaném obsahu a rozsahu jediným obdobným projektem v České republice. Významnou bude i ve středoevropském prostoru, kde jsou jen tři menší obdobné aktivity," dodal.

Hulice s 290 obyvateli leží na břehu přehradní nádrže Želivka. Obec dlouhou dobu hledala možnosti využití zchátralé školní budovy. Řešení nakonec obecní zastupitelé našli v rozvoji aktivit cestovního ruchu.

"Expozice ve dvou podlažích budovy bývalé školy představí nesmírně pestrý život včel a je primárně určena pro nevčelařící veřejnost," uvedl starosta Oldřich Doležal. Projekt představí atraktivní život včelstev i možnosti práce s včelími produkty. Zároveň přispěje k výchově a vzdělání v této oblasti a k propagaci ochrany včelstev, jejichž počet se neustále snižuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám