Hlavní obsah

Prestižní European Test Symposium se uskutečnilo poprvé v Praze

Novinky, Jiří Vích, FIT ČVUT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

European Test Symposium patří v oblasti ICT k nejprestižnějším ve světě. Letos se uskutečnilo už po patnácté - a poprvé v Praze. Odbornou i organizační spolupráci mu poskytla Fakulta informačních technologií ČVUT a TU Liberec.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Budovy ČVUT v Praze

Článek

Jakýmsi předskokanem sympozia byl seminář pro 27 studentů doktorandského studia. Téma znělo: Testování elektronických obvodů a návrhy elektroniky se zvýšenými nároky na spolehlivost. Mezinárodní certifikát prestižní organizace znamená pro budoucí doktory důkaz o vyšší mezinárodní kvalifikaci.

Pětidenního sympozia se účastnilo 170 odborníků z celého světa. Spolu s odborníky vysokých škol a výzkumných ústavů diskutovali také zástupci světových firem zabývajících se výpočetní komunikační technikou, například Michael Campbell (Qualcomm z USA), největší „fabless“ návrhářské komunikační firmy na světě, Abhijiit Chatter Jee, (Georgia Tech., USA), držitel 12 patentů v oboru RF technologií a mnoho dalších ICT celebrit.

Po ukončení hlavního jednání proběhl ještě workshop zaměřený na perspektivní speciální obor atraktivní i pro země EU: Testování obvodů s ohledem na minimalizaci spotřeby elektrické energie.

Oceněním českých technických univerzit je také skutečnost, že mezinárodní sympozium nabídlo ČVUT v Praze i TU Liberec společné řešení výzkumných grantů a mezinárodní spolupráci studentů doktorandských programů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám