Hlavní obsah

V soutěži Univerzity Palackého Podnikavá hlava bodovaly vzdělávací projekty

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Soutěž Podnikavá hlava, kterou pořádá Vědeckotechnický parku Univerzity Palackého (VTP UP), přilákala téměř čtyřicítku mladých lidí. Desítka finalistů, které vybrala odborná porota, se ve středu 5. května 2010 v 15 hodin utkala ve VTP UP o vítězství v hlavní a dvou vedlejších kategoriích.

Článek

„Odborná porota se nakonec rozhodla první místo udělit projektu Jindřicha Fáborského „OnlineLektor.cz“. Student Vysokého učení technického v Brně ve svém podnikatelském záměru představil internetovou aplikaci, jejímž prostřednictvím mohou jazykové školy a soukromí lektoři vyhledávat a vyučovat studenty přes internet,“ uvedl Jiří Herinek, ředitel VTP UP.

Druhé místo pak obsadila čtyřiadvacetiletá Lucie Bilošová s projektem Střediska pro rozvoj a výchovu dětí do 6 let věku, třetí příčka připadla projektu RollTown – ráj bruslařů Martina Zdražila, Lukáše Horáčka, Ondřeje Plška a Jiřího Veverky. „Nakonec jsme udělili i obě ceny ve zvláštních kategoriích. Podnikatelkou v sukních se stala Lenka Buchcárová se Školou kolečkového bruslení LENE, v kategorii Mobilní aplikace zvítězil opět tým pod vedením Martina Zdražila,“ dodal Herinek.

Rovnocenné zastoupení mužů a žen

Překvapením je poměrně rovnocenné zastoupení mužů a žen v soutěži. Z 22 podnikatelských záměrů jich dvanáct odevzdaly ženy a deset muži. Dokonce nám přišel jeden příspěvek v angličtině. „Vesměs jde o mladé lidi, povětšinou studenty Univerzity Palackého. Do soutěže se ale zapojili i studenti středních škol či lidé již pracující. Potenciální podnikatele jsme se snažili oslovit také prostřednictvím sociální sítě Facebook, kde se nám do „skupiny“ přihlásilo přes sto lidí,“ řekl Herinek.

Soutěžící se utkali celkem ve třech kategoriích. „Jednak šlo o vítěze celé soutěže Podnikavá hlava, jednak ve dvou zvláštních kategoriích – Podnikatel v sukních a Mobilní aplikace,“ upřesňuje Herinek. Vítězný podnikatelský záměr získal finanční odměnu 30 tisíc korun, pronájem kanceláře v Podnikatelském inkubátoru VTP UP na jeden rok zdarma a věcné ceny. Na dalších devět finalistů čekaly rovněž finanční odměny, věcné ceny a bezplatné pronájmy tzv. virtuálních kanceláří v Podnikatelském inkubátoru.

Veřejná soutěž Podnikavá hlava byla vyhlášena v letošním roce poprvé. Jejím cílem je nejen propagace služeb Vědeckotechnického parku UP, ale především možnost pro budoucí podnikatele představit své podnikatelské záměry veřejnosti a získat tak cenné zkušenosti. Bližší informace, přihlášky a podrobné podmínky soutěže jsou k dispozici na internetových stránkách www.podnikavahlava.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám