Hlavní obsah

Ústecká univerzita pořádá Dny vědy a umění, ukáže možnosti spolupráce

– Ústí nad Labem
Právo, ťas

Na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem proběhnou 4. – 6. května Dny vědy a umění. Univerzita se tak již popáté prezentuje občanům, podnikovým subjektům v Ústí nad Labem a širokém okolí jako výzkumná a umělecká instituce nabízející množství oblastí spolupráce jak ve vědě, výzkumu a vzdělávání, tak v oblasti kultury, umění a sportu.

Článek

„Zároveň se ve Dnech vědy a umění otevíráme základním a středním školám a vybízíme k návštěvě žáků a studentů na pracovištích našich fakult a ústavu -  na zajímavých akcích, které v nich mohou nejlépe podnítit zájem o určité vědní obory, přiblížit obory samotné a v neposlední řadě pomoci s rozhodováním o pokračování studií na vysoké škole,“ říká kancléřka školy Jana Šiková.

Věda vyrazí do ulic

Stejně jako v loňském roce, i tentokrát přijde věda přímo za Ústečany do ulic v podobě „Dne vědy v ulici“, který uspořádá dne 6. 5. 2010 od 10 do 15 hodin na Lidickém náměstí Přírodovědecká fakulta. K vidění i slyšení budou atraktivní pokusy, a soutěže: „Jak dopadne experiment?“, „Poznáte po čichu, o jakou chemikálii se jedná?“, Magdeburské koule – přetahování družstev, ukázky geocachingu a podobně.

Fakultní noc přinese hlavně recesi

V prostorách Pedagogické fakulty UJEP proběhne 6. 5. 2010 od 18 hodin „Fakultní noc“ jako jedinečný festival vybraného humoru. Jedná se o společnou, převážně recesistickou akci pedagogické, přírodovědecké a filozofické fakulty, kde budou k vidění témata jako „30 případů studenta Zemana aneb medailon PF UJEP v Československé televizi“, studentský propagační film o své fakultě s hororovým námětem či vystoupení studenta UJEP, zpěváka Davida Deyla. Doprovodnými programy Fakultní noci bude opět luštění hlavolamů, dílna origami, soutěže v českém jazyce, bleší tombola, diskuse o nekonečnu, svět náhody a pravděpodobnosti a další zajímavosti.

Kompletní přehled akcí naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám