Hlavní obsah

Praha 1 opravuje po zimě dětská hřiště, vylepšuje a staví nové

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kontroly a opravy po zimě naordinovala radnice Prahy 1 dětským hřištím, která má ve své správě. Plánuje vybudovat také zbrusu nové hřiště na Alšově nábřeží a zřídit novou odpočinkovou zónu se zahradou v Opatovické ulici. Výraznými změnami prochází dětské hřiště ve Františkánské zahradě.

Článek

Starosta Prahy 1 Filip Dvořák v uplynulých dnech s pracovníky radnice všechna hřiště zkontroloval a teď už se pracuje na odstraňování zjištěných nedostatků, modernizaci i zavádění nových prvků.

A tak třeba dětské hřiště Na Františku dostane nový koberec na kluzišti i kolem něj, hřiště v Lannově ulici rozšíří svou nabídku díky novému přebalovacímu pultu na WC, ve Vojanových sadech bude doplněn písek, na hřišti u Karlova mostu bude zastíněno pískoviště a navíc tam budou umístěna upozornění na nejbližší WC a na zákaz kouření.

Nový přebalovací pult dostane i hřiště v Masné ulici, rozšíření hracích prvků je naplánováno u hřiště Za Haštalem a na Kampě přibudou dvě lavičky a větší stínidlo.

V květnu bude po rekonstrukci otevřeno dětské hřiště ve Františkánské zahradě, které bude podstatně rozšířeno, dostane pítko a nově bude chráněno živým plotem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám