Hlavní obsah

Zahraniční studenti z celé ČR se setkají v Hradci Králové

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Kemp na břehu Stříbrného rybníka v Hradci Králové se ode dneška do neděle stane dějištěm setkání vysokoškolských zahraničních studentů z celé České republiky. Akci nazvanou Survival Weekend pořádá již poněkolikáté studentská organizace ESN (Erasmus Student Network) Buddy System Hradec Králové.

Článek

Na Stříbrný rybník se sjedou zahraniční studenti, kteří v současné době studují v různých českých univerzitních městech, většina z nich v rámci studijního programu Erasmus. Členové organizace ESN Buddy System pro ně připravili program inspirovaný populární soutěží Pevnost Boyard.

Hlavní náplní programu budou dobrodružné aktivity v přírodě, hry prověřující fyzickou kondici i schopnosti řešit překážky nejrůznějšího typu. Nedílnou součástí studentského setkání v přírodě se během předchozích let staly například vyjížďky na lodičkách, paintball, lukostřelba a slaňování.

Akce umožňuje zahraničním studentům mimo jiné setkat se s ostatními cizinci studujícími v České republice, vyměnit si zážitky z pobytu a uzavírat nová přátelství. Z tohoto pohledu je akce originální i v mezinárodním měřítku a má také význam z hlediska cestovního ruchu.

Pro studenty, kteří vyjíždějí za účelem poznat cizí zemi, není příliš obvyklé trávit čas sportem a jinými aktivitami v přírodě. Na Stříbrném rybníce budou mít tedy kromě již zmíněných činností i příležitost zažít kouzlo českého táboření, tedy něco zcela odlišného, než je se studijními zahraničními pobyty úzce spojená městská turistika. Akce má ale i vedlejší přínosy, jako je například setkání jednotlivých sekcí ESN a navázání kontaktů.

Reklama

Výběr článků

Načítám