Hlavní obsah

Masarykova univerzita nově nabízí zkoušky pro kapitálové trhy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy univerzity smí nově organizovat zkoušky odborné způsobilosti pro práci na kapitálových trzích. Česká národní banka oficiálně uznala systém odborných zkoušek na fakultním institutu pro finanční trh, řekla mluvčí univerzity Tereza Fojtová.

Článek

"Fakulta se tak stala prvním subjektem v České republice, který takový souhlas od banky získal," uvedla Fojtová. O svolení banky usilovali lidé z ekonomicko-správní fakulty delší dobu. Schvalovací proces trval téměř devět měsíců.

Institut nyní může organizovat zkoušky v pěti tematických oblastech. Zájemci kurzy najdou v internetové nabídce celoživotního vzdělávání pod názvy investiční makléř, obhospodařovatel portfolia, investiční poradce, deriváty a osoba jednající se zákazníky.

"V další etapě bychom rádi rozšířili nabídku i pro pracovníky v oblasti řízení rizik a interního auditu," doplnila tajemnice institutu Gabriela Oškrdalová. Kurzy mohou využívat všichni studenti prezenční a kombinované formy studia na Masarykově univerzitě, ale také lidé mimo univerzitu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám