Hlavní obsah

Šlapanice otevřely zrekonstruovanou část školy, vznikl nový bazén

Šlapanice

Ve Šlapanicích na Brněnsku dnes byl otevřen zrekonstruovaný pavilon B tamní základní školy. Práce přišly na 50 miliónů korun a zahrnovaly nejen úpravu budovy samotné, ale i tamního krytého bazénu. Uvedla to pracovnice šlapanické radnice Magdalena Černá.

Článek

Pavilon B školy byl postaven začátkem sedmdesátých let minulého století na značně svažitém terénu v centru města. Již zpočátku se začaly projevovat závažné technické problémy. Před 20 lety byla navržena generální oprava, nebyly ale peníze.

Prostředky se podařilo získat až z dotací Evropské unie (EU). Na všech podlažích pavilonu byly vybourány příčky a dispozičně tedy byl prostor změněn. Interiéry jsou zcela nové. Objekt je zateplen, má novou střechu i rozvody elektřiny.

Vznikl nový bazén se samostatným vytápěním a novým vybavením. Je dlouhý 16,7 a široký osm metrů. Je postaven tak, aby jej mohli používat i vozíčkáři. Má také moderní zázemí a šatnu. Kromě bazénu je součástí pavilonu B i tělocvična.

Rekonstrukce začala v červenci loňského roku. Podle představitelů Šlapanic ji dále již nešlo odkládat. Město patří k největším na Brněnsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám