Hlavní obsah

Děti ze 3. – 5. tříd základních škol mohou v nové soutěži obdarovat Zemi

Právo, ťas

Novou celostátní výchovně vzdělávací soutěž s názvem Dárek pro Zemi vyhlásila společnost Pražské vodovody a kanalizace, a.s. společně se svým akcionářem společností Veolia Voda při příležitosti světového Dne vody. Ten se od roku 1993 slaví vždy 22. března. Důvodem je skutečnost, že nedostatkem pitné vody trpí na světě více jak miliarda lidí.

Foto: , Novinky

Nedostatkem pitné vody trpí miliarda lidí na celém světě

Článek

Cílem soutěže, která je určena žákům 3. – 5. tříd ZŠ a která trvá od 6. dubna do 21. května 2010, je přiblížit dětem ekologickou problematiku a ukázat jim, že i ony samy se mohou na ochraně našeho životního prostředí podílet.

Žáci s pomocí vyučujícího vymyslí a zrealizují originální dárek, který věnují Zemi při příležitosti jejího „svátku“, tedy Dne Země 22. dubna. Dárkem se rozumí jakýkoliv, třeba i malý skutek, který bude mít pozitivní dopad na naše životní prostředí.

Děti mohou třeba zasadit strom, zvelebit kousek přírody, informovat a vzdělávat ostatní, pomoci sdružení, které se zabývá životním prostředím a podobně. V soutěži bude také dostatek prostoru pro originalitu a kreativitu; děti své projekty totiž zdokumentují pomocí obrázků, fotografií „předtím“ a „potom“, komiksů a nápaditých popisků.

Veškeré informace o soutěži včetně registračního formuláře lze najít na webových stránkách www.pvk.cz nebo www.darekprozemi.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám