Hlavní obsah

Do soutěže Vědeckotechnického parku UP se zatím přihlásilo 20 „podnikavých hlav“

Právo, ťas
Olomouc

Dvě desítky zájemců se dosud přihlásily do soutěže o nejlepší podnikatelský záměr s názvem Podnikavá hlava, kterou pořádá Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci (VTP UP).

Článek

Polovinu přihlášených tvoří dívky, které nejvíce zaujala speciální kategorie Podnikatel v sukních. Přihlášky do soutěže lze zasílat až do 20. dubna. Vítězové mají šanci získat hodnotné finanční prémie, pronájmy kanceláří či věcné ceny.

„Témata ‚dámských’ podnikatelských záměrů souvisejí především s volnočasovými aktivitami, se sportem či dětmi. Očekáváme, že se nám kromě jednotlivců přihlásí také celé skupiny ze středních škol,“ řekl ředitel VTP UP Jiří Herinek.

Pracovníci inkubátoru pomáhají s přípravou záměrů

Soutěžící podle jeho slov hojně využívají i bezplatnou pomoc pracovníků inkubátoru s přípravou záměru. Jednou z nich je i studentka Filozofické fakulty UP Lenka Buchrácová, která si hodlá splnit svůj podnikatelský sen. „Týká se rozvoje v Česku zatím zcela neznámého druhu sportu. V oblasti podnikání nemám zkušenosti, a proto jsem se s žádostí o radu obrátila na odborníky. Pokud v soutěži uspěju, ráda bych získané prostředky věnovala do rozjezdu projektu,“ uvedla mladá žena.

Soutěží se i o nejlepší programy pro mobily

Organizátoři kromě hlavní kategorie či speciální kategorie Podnikatel v sukních připravili například také soutěž pro autory programů do mobilních telefonů. „Do všech kategorií se mohou zájemci hlásit až do 20. dubna 2010. Odborná porota následně ze všech přihlášených vybere deset nejlepších, kteří postoupí do květnového finále,“ vysvětlil Herinek.

O konečném pořadí rozhodne veřejná prezentace jednotlivých záměrů. Vítěz získá finanční odměnu 30 tisíc korun, pronájem kanceláře v Podnikatelském inkubátoru VTP UP na jeden rok zdarma a věcné ceny. Na dalších devět finalistů čekají rovněž finanční odměny, věcné ceny a bezplatné pronájmy tzv. virtuálních kanceláří v Podnikatelském inkubátoru.

Vítěz zmiňované kategorie Mobilní aplikace získá telefon v hodnotě 10 tisíc korun, výherce zvláštní kategorie Podnikatel v sukních pak od zástupce Olomouckého kraje obdrží finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun.

Bližší informace, přihlášky a podrobné podmínky soutěže jsou k dispozici na webu www.podnikavahlava.cz nebo na stránkách sociální sítě Facebook.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám