Hlavní obsah

Univerzita Palackého a Liga vozíčkářů představují fotky ze zivota s handicapem

Právo, Petr Kotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Fakulta tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci ve spolupráci s Ligou vozíčkářů zve širokou veřejnost ve dnech 15.–26. 3. 2010 ke zhlédnutí fotografické výstavy, která vznikla v rámci projektu Život nejen na kolech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Díky fotografiím můžeme společně s autory sledovat běžné životní chvíle lidí, kteří se od většinové populace viditelně odlišují svým handicapem, a přitom jsou zmíněné většině tak velmi podobní ve svých skutcích, reakcích, představách, emocích i snech,“ říká koordinátor projektu Život nejen na kolech, Jan Charvát.

Výstava byla zahájena včera v prostorách budovy děkanátu Fakulty tělesné kultury UP (tř. Míru 115, Olomouc-Neředín, 4. podlaží budovy A, B). V rámci vernisáže se u příležitosti probíhajících zimních paralympijských her ve Vancouveru uskutečnila prezentace paralympijských sportů.

Její součástí byla zároveň beseda se studenty Fakulty tělesné kultury UP, kteří se sami jako sportovci zúčastnili posledních letních paralympijských her v Pekingu.

Děkan Fakulty tělesné kultury Zbyněk Svozil k této akci dodává: „Součástí filozofie Fakulty tělesné kultury jsou i rovné příležitosti všech studentů, mezi jejichž životní hodnoty patří zdraví, pohyb a vzdělání. Sportovci s postižením proto mají na naší fakultě své rovnocenné místo.“

Součástí slavnostního zahájení bylo i představení činnosti organizace Liga vozíčkářů, která fotosoutěž pořádá. Pozvání přijala i canisterapeutická organizace AURACANIS s ukázkou práce canisterapeutických psů.

Fotografická soutěž Život nejen na kolech probíhá letos již počtrnácté. Tématem všech soutěžních fotografií jsou Okamžiky ze života s postižením. Předseda poroty Jindřich Štreit o ročníku 2009 řekl: ,,Líbilo se mi, že soutěž byla perfektně připravena na profesionální úrovni. Byl jsem potěšen a taky překvapen výbornou úrovní fotografií, které byly zaslány k hodnocení.“ Všechny vystavované fotografie je možno zhlédnout na webových stránkách www.ligavozic.cz/zivotnejennakolech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám