Hlavní obsah

Začíná výběr účastníků pro Mezinárodní vesmírný tábor v USA

Přednášky o vesmírném programu, opravdový trénink vesmírných pilotů i vědeckých pracovníků pod vedením profesionálů včetně aktivních astronautů a simulovaný let raketoplánu absolvují účastníci Mezinárodního vesmírného tábora pro mládež ve Spojených státech.

Článek

Akce se koná od 23. do 31. července a je určena pro mládež ve věku od 15 do 17 let. Informuje o ní na webových stránkách Hvězdárna a planetárium v pražské Stromovce, která je pověřena výběrem účastníků. Přihlášky je nutné odevzdat do 15. března.

Češi na Mezinárodní vesmírný tábor jezdí už od roku 1995 a patří mezi země, které jsou každoročně zvány.

Od všech účastníků se podle propozic pořadatelů očekává dobrá znalost angličtiny a zájem o problematiku letů do vesmíru nebo o obory, které se mohou uplatnit při astronautice, jako jsou astronomie, chemie, biologie, lékařství, elektronika či robotika. Student musí být českým občanem. Pořadatelé rovněž vyžadují, aby každý stát reprezentovali hoch a dívka s pedagogickým doprovodem.

Celý pobyt na této akci, která se koná v Americkém kosmickém a raketovém středisku na severu Alabamy ve městě Huntsville, které je kolébkou americké astronautiky, hradí pořadatel. Účastníci si platí letenku do města Huntsville a pojištění.

Dvoukolové výběrové řízení je pro účastníky bezplatné a může se ho účastnit každý středoškolák splňující požadavky pořadatele. První kolo má pouze písemnou podobu. Uchazeči odevzdají do 15. března vyplněný dotazník, písemnou práci a životopis v angličtině. Do stejného termínu se mohou přihlásit učitelé, kteří mají zájem o funkci pedagogického doprovodu. V porotě budou zasedat odborníci a účastníci předchozích ročníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám