Hlavní obsah

Nejlepší banku navrhl slovenský student Technické univerzity v Liberci

Celkovým vítězem třetího ročníku studentské soutěže Ideální banka 21. století se stal její jediný slovenský účastník Matúš Kuchálik, který studuje Technickou univerzitu v Liberci. Porota ocenila především ucelený projekt ideální banky, který student navrhl.

Foto: Profimedia.cz

Podle jednoho ze studentských návrhů by mohl vzniknout bankomat umožňující prodej vstupenek na různé akce

Článek

Mezi jeho nápady patřilo například zavedení speciálních rodinných účtů, systému odměn pro věrné klienty, ekologicky šetrnou hypotéku nebo kompletní servis pro klienty banky.

Práce mnohých studentů podle pořadatelů soutěže letos ovlivnila současná ekonomické situace. Oproti minulým ročníkům se autoři často věnovali rozumnému zadlužování a doporučovali bankám zaměřit se více na prevenci. "Překvapilo nás, kolik studentů se těmto tématům věnovalo a především, jak varovali před lehkomyslným chováním. Je vidět, že otázku zadlužení berou mladí lidé vážně, což je dobrá zpráva," uvedl ombudsman Poštovní spořitelny Martin Kovář.

Jak půjčovat ekologicky

"Studenti velmi často upozorňovali také na ekologický aspekt v bankovních službách, větší ochranu platebních karet a využívání moderních komunikačních kanálů, jako je otisk prstů. Dále navrhovali rozšíření funkčností bankomatů, bonusy pro věrné klienty či intenzivnější vzájemnou spolupráci bank," dodal provozovatel serveru www.bankovnipoplatky.com Patrik Nacher.

Za nejlepší nápad ocenila porota Šárku Otavovou a Marcelu Novotnou, které ve své práci navrhly bankomat umožňující prodej vstupenek na různé akce. Na obrazovce tohoto bankomatu se po zadání kódu objeví nabídka kulturních a sportovních akcí. Dotykem na obrazovku lze získat vstupenku na jakoukoliv akci z nabídky. Částka za vstupenku se poté strhne z účtu klienta a vstupenka vyjede v místě, kde se jinak odebírá hotovost.

Nejlepší video

Novou kategorii Nejlepší video vyhrál Jakub Šťastný se svým videem o ideální bance, ve kterém vtipnou formou poukázal na různé obtíže současného bankovního klienta například bariérové vstupy, fronty, krátká pracovní doba, složitý internetbanking či nesmyslné poplatky. Zároveň navrhl, jak by se měly tyto problémy vyřešit.

Vítězové kategorií Nejlepší esej a Nejlepší nápad dostali účet u banky s vkladem 20 000 korun a budou moci absolvovat stáž v Poštovní spořitelně. Autoři nejlepšího videa si pak odnesli účet s 10 000 korunami a videokameru. Třetí ročník Ideální banky byl na téma "Nabídka vhodných služeb a produktů". Do soutěže se zapojilo celkem 133 autorů převážně z řad studentů vysokých škol.

Reklama

Výběr článků

Načítám