Hlavní obsah

Rodiče mohou opět vybírat letní tábory na speciálním webu

– Jihlava

Letos podruhé mohou rodiče a děti vybírat z nabídky letních dětských táborů na specializovaném webovém serveru www.cesketabory.cz. Zájemci tam najdou také právní poradnu, mapu, vyhledávač táborů podle krajů i elektronický obchod s tábornickými potřebami.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Během několika týdnů přibude také možnost prostřednictvím internetu ohlásit tábor hygienikům. Uvedl to autor webu a projektový pracovník školského zařízení Chaloupky na Třebíčsku Jan Burda.

Nabídka zatím obsahuje přes tři stovky táborů, denně však přibývají další. "Loni počet nabídek překročil tisícovku táborů v celém Česku," řekl Burda. Nejvíc táborů se každoročně pořádá na Vysočině. Z celé České republiky se na webu prezentuje kolem 300 organizátorů.

Web navštívilo podle Burdy loni v jarních měsících, kdy rodiče tábory vybírají, kolem tisícovky lidí denně. "Sice existují různé katalogy letních táborů, náš web je však jediný, který se nevěnuje ničemu jinému," řekl Burda.

Podle Burdy, jenž patří k dlouholetým organizátorům zábavy pro děti, není pro rodiče někdy lehké vybrat pro děti tábor, který jim bude svým programem, ale také vybavením a místem konání vyhovovat. Webový katalog jim ulehčí vyhledávání informací a poradí, který tábor je pro jejich děti nejvhodnější," uvedl

Dětské tábory jsou v České republice stále oblíbené, každý rok na ně jezdí tisíce dětí. "Na táborech si mohou vyzkoušet věci, které by si jinak nikdy nezkusily, třeba lezení po skalách, jízdu na koni, spaní v lese a další atraktivní programy, které dětem pomáhají ve formování jejich osobnosti," řekl Burda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám