Hlavní obsah

ČEZ pořádá soutěž pro studenty, během 10 let bude potřebovat 12 000 lidí

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina ČEZ spustila soutěž pro studenty středních a vysokých škol převážně s technickým zaměřením. Chce seznámit studenty s činnostmi Skupiny ČEZ, proběhne v termínu od 15. 2. do 12. 3. 2010. Soutěžící studenti budou mít za úkol zodpovědět 11 otázek. Pět nejlepších získá značkové notebooky.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

ČEZ mezi studenty technických oborů provedl průzkum, ze kterého vyplynulo, že studium zvoleného zaměření nepovažují za příliš atraktivní. Studenti nevědí, čím se Skupina ČEZ, tedy největší zaměstnavatel v energetice, zabývá a jaké pracovní uplatnění by u ní jednou mohli najít. Skupina ČEZ má ale o absolventy technických oborů velký zájem a v dalších 10 letech jich pro nové projekty a omlazení personálu bude potřebovat minimálně 12 000.

Kde jinde...

Přiblížit energetiku a Skupinu ČEZ mladým lidem mají nové stránky www.kdejinde.cz, na kterých ode dneška běží soutěž pro studenty gymnázií, odborných učilišť, středních a vysokých škol s technickým zaměřením. Soutěž začala o půlnoci z 14. na 15. února a končí půlnocí z 12. na 13. března 2010. Na interaktivních stránkách, které svým designem připomínají počítačovou hru, budou soutěžící studenti odpovídat na otázky týkající se aktivit skupiny ČEZ. Ke správným odpovědím navedou studenty právě stránky www.kdejinde.cz.

Studenti mají šanci vyhrát jednu ze 40 cen. Pět nejlepších získá notebooky Hewlett Packard, dále mohou studenti vyhrát 10 mobilních komunikátorů HTC Touch, 10 externích disků s kapacitou 500 GB a 15 flashdisků s kapacitou 32 GB.

Tisíce pozic ve všech regionech

„Sloganem „Kde jinde…“ chceme Skupinu ČEZ profilovat jako unikátního zaměstnavatele. Tak třeba, kde jinde než v ČEZ můžete hledat uplatnění na tisících různých pozic ve všech regionech. Kde jinde můžete vyvíjet mezinárodní know how, pracovat s nejnovějšími technologiemi, postavit něco, co bude fungovat ještě za desítky let, ovládat takové množství energie… Podobnými argumenty chceme přesvědčit mladé lidi, aby se zajímali o studium technických oborů a aby uvažovali o práci ve Skupině ČEZ,“ říká Šárka Samková, ředitelka interní komunikace ve společnosti ČEZ.

Reklama

Výběr článků

Načítám