Hlavní obsah

ÚIV vydává publikaci Co se změnilo v českém školství

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústav pro informace ve vzdělávání vydává publikaci s názvem Co se změnilo v českém školství. Autoři publikace si vytkli za cíl upozornit na výrazné změny a nové trendy ve školství v období posledních pěti let od školního roku 2003/04 do školního roku 2008/09.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Jednotlivá témata jsou zpracována nejen z hlediska vzdělávacího, ale i demografického, ekonomického a mezinárodního.

Publikace je členěna do 27 kapitol a věnuje se např. zavedení kurikulární reformy, poklesu počtu dětí a z toho vyplývající nevytížené kapacitě škol, vzrůstajícímu významu vysokého školství, otázce kvalifikovanosti učitelů, feminizaci českého školství, platům českých učitelů či možnosti čerpat finanční prostředky ze strukturálních fondů Evropské unie.

Představovaná publikace je jedinečná tím, že jako první podává retrospektivní pohled na české školství v posledních několika letech. Textová část s výrazně vyznačenými hlavními závěry je doplněna barevnými grafy a tabulkami. Publikace je určena pro laickou i odbornou veřejnost, její předností by měla být přehlednost, stručnost a možnost rychle nalézt důležité informace. Publikace je v elektronické formě dostupná na webových stránkách ÚIV.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám