Hlavní obsah

Prodám své panenství, značka: školné je drahé

Wellington

Aby zaplatila školné, vydražila devatenáctiletá novozélandská studentka své panenství na internetu. Podle úřadů tak neporušila žádný zákon, varují ale před nebezpečím, které plyne ze stýkání se s neznámými lidmi prostřednictvím internetu, informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Novozélandská studentka vydražila panenství za 32 000 dolarů, aby měla na školné

Článek

Neznámá studentka vydražila panenství za 32 000 dolarů (594 000 korun) na inzertním serveru www.ineed.co.nz. Peníze prý hodlá použít na zaplacení školného. Její inzerát si prohlédlo více než 30 000 uživatelů a přes 1200 zájemců jí údajně učinilo nabídku.

Majitel serveru Ross McKenzie uvedl, že inzerát neporušuje vnitřní pravidla, podle nichž nesmí inzerce ohrožovat obecnou mravnost a musí být v souladu se zákonem. Na Novém Zélandu je prostituce legální. Pokud jsou obě strany dospělé a s obchodem souhlasí, může být provozována ve veřejných domech, na ulicích nebo pomocí internetové a tištěné inzerce.

Policie: žádný zákon neporušila

Podle mluvčího novozélandské policie nebyly porušeny žádné zákony, varoval ale před nebezpečím spojeným s nabízením podobných služeb, jako v případě třiadvacetiletého muže, který před soudem v USA čelí obvinění z vraždy, znásilnění a loupeže a který se se všemi svými oběťmi seznámil na internetu.

Dívka, která podala inzerát pod profilem Unigirl, uvedla, že potřebuje finanční prostředky na další studia. "Nabízím svoje panenství kupci, který učiní nejvyšší nabídku, pokud bude zaručena osobní bezpečnost," uvedla studentka. "Uvědomuji si všechny možné důsledky tohoto rozhodnutí."

Nejde o první případ, kdy mladá dívka prodávala své panenství na internetu. Podle britského tisku nabízela podobným způsoben sex šestnáctiletá dívka v Irsku. Dívka inzerát zrušila poté, co zjistila, že jeden ze zájemců je novinář. Dvaadvacetiletá studentka ze San Diega ve Spojených státech uvedla, že za své panenství dostala nabídky až 3,7 milionu dolarů (68 miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám