Hlavní obsah

V Ústí promovali první teenageři v programu TAU

– Ústí nad Labem
Právo, Petr Kotek

První slavnostní promoce absolventů Teen Age University při Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP) se uskutečnila minulý týden. Pod označením Teen Age Univerzity, zkráceně TAU, se skrývá netradiční vzdělávání žáků a středoškoláků, které probíhá v univerzitních posluchárnách, laboratořích, počítačových učebnách či sklenících pod přímým vedením vysokoškolských pedagogů.

Článek

„Slavnostní promocí byla ukončena dětská univerzita pro 7 – 12 leté posluchače, která se v zimním semestru realizovala jako volný cyklus přednášek, dílen, her nebo terénního pozorování a ve které si děti mohly samy vybrat témata, jež je nejvíce zajímala,“ řekla mluvčí školy Jana Šiková.

Pro posluchače bylo připraveno putování od plejtváka k masožravce, poznávání mikrosvěta, exkurze do středověkého města, cesta po stopách mistra Leonarda a jiné poznávací okruhy.

Dětskou univerzitu při UJEP navštěvovalo celkem 49 dětí, které převzaly z rukou rektorky UJEP Ivy Ritschelové diplom a index s přehledem získaných zápočtů.

Úryvek z imatrikulačního slibu TAU

„Slibuji, že budu usilovně hledat odpovědi na položené otázky, budu se učit poznávat, poznanému rozumět a v duchu toho konat.“

Všechny participující fakulty – fakulta filozofická, pedagogická, přírodovědecká a fakulta výrobních technologií a managementu – chtěly podle Šikové v rámci TAU zprostředkovávat dětem především radost z poznávání, objevování a vlastní tvořivé činnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám