Hlavní obsah

Univerzita Karlova udělila Bolzanovy ceny

– Praha
Právo, ťas

Rektor Univerzity Karlovy (UK) profesor Václav Hampl dnes předal v Malé aule Karolina Bolzanovy ceny, které se každoročně udělují studentům univerzity za mimořádné vědecké práce.

Článek

„Každoroční předávání Bolzanovy ceny je pro mě velkou událostí a jsem rád, že Univerzita Karlova má tolik talentovaných studentů, kteří své nadšení, píli a zájem o téma, jemuž se dlouhodobě a usilovně věnují, dokáží přetvořit v přínosnou, originální a podnětnou práci,“ uvedl Hampl.

Univerzita Karlova předala ceny vybraným studentům již pošestnácté. Bolzanova cena je udílena za vysoce objevné práce s vynikajícím tvůrčím obsahem a zpravidla s interdisciplinárním tematickým přesahem, jež uchazeči zpracovali během svého studia. Ve třech kategoriích letos cenu získalo šest studentů.

Bolzanova cena podporuje vědeckou výchovu a odbornou přípravu studentů UK. Soutěžní práce, které přihlašují sami studenti, posuzuje komise pro udělení ceny, jež je složena z členů jmenovaných rektorem. Za dosavadních patnáct ročníků soutěže bylo uděleno 175 cen. Držitel ceny dostavá diplom a finanční odměnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám