Hlavní obsah

Hradecký kraj dokončil projekty dotované 70 milióny z norských fondů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Královéhradecký kraj dokončil v lednu všech 21 investic do školských a zdravotnických zařízení, které v minulých dvou letech podpořily 70 milióny korun takzvané norské fondy. Dalších 12 miliónů na projekty dali příjemci dotací. Uvedl to Jiří Hošna z tiskového oddělení hejtmanství.

Článek

Z dotací například obce opravily své školy a dětská hřiště. Peníze umožnily i pořídit vybavení a zlepšit prostředí v některých zdravotnických zařízeních. Například 8,5 miliónu korun stála rekonstrukce parku a výstavba relaxační zóny u Domova svatého Josefa v Žirči na Trutnovsku, který se stará o lidi postižené roztroušenou sklerózou.

Přes tři milióny korun šly na rekonstrukci základní školy ve Velkém Poříčí na Náchodsku. Za šest miliónů vzniklo školní atletické hřiště pro Gymnázium v Hořicích na Jičínsku, čtyři milióny šly na rekonstrukci objektů dětského domova a základní školy v Dolním Lánově na Trutnovsku. Léčebna dlouhodobě nemocných v Novém Bydžově na Hradecku dostala dva miliony korun na nová polohovací lůžka.

Prostřednictvím takzvaných norských fondů přispívají Norsko, Island a Lichtenštejnsko zemím přistupujícím do Evropské unie. V grantovém období 2004 až 2009 získalo v ČR podporu 144 žádostí ze 157 předložených. Celková podpora činila zhruba 2,8 miliardy korun. Asi čtvrtinu z nich získala Praha. Hradecký kraj peníze čerpal z programu Posilování sociálních, vzdělávacích a zdravotnických služeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám