Hlavní obsah

UHK podpoří své nejvýkonnější vědce a výzkumníky

Právo, ťas
Hradec Králové

Na dvě desítky nejvýkonnějších vědeckých pracovníků Univerzity Hradec Králové získají ocenění za excelentní výsledky své práce. Mezi nejlepší ze svých vědců univerzita rozdělí 600 000 korun, které získala díky generálnímu partnerství s Českou spořitelnou.

Článek

Již od ledna 2008 je Česká spořitelna generálním partnerem Univerzity Hradec Králové. Kromě jiného poskytuje finanční pomoc na podporu studentské a vědecké činnosti. Další oblastí součinnosti Univerzity Hradec Králové a České spořitelny je partnerství k projektu „Rozvoj infrastruktury pro výzkumné, vzdělávací, vývojové a inovační aktivity Univerzity Hradec Králové“, který univerzita s žádostí o finanční prostředky předložila do operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace. Jeho cílem je výstavba objektu přírodních věd v univerzitním areálu Na Soutoku.

Finanční příspěvek České spořitelny využila univerzita výhradně na podporu akademických pracovníků, kteří v roce 2009 prokázali nezpochybnitelné vědecké výsledky, jež jsou prestižní z hlediska současných kritérií České republiky a byly v uplynulém roce započítány do vědeckého výkonu univerzity.

Spektrum oborů, v jejichž výzkumu dosáhli oceňovaní badatelé úspěchu, je široké a obsahuje např. otázky fyzikálního výzkumu dynamického chaosu, aplikovaného biologického výzkumu, problematiku migrace etnik v prehistorii a další oblasti humanitních i přírodních věd. Bližší informace k oceněným vědeckým výsledkům přinese univerzita bezprostředně po uvedené akci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám