Hlavní obsah

Netvařte se kysele a malujte vesele!

Právo, ťas

Česká unie karikaturistů a Karlínské Spektrum - Dům dětí a mládeže hl. m. Prahy vyhlašují 5. ročník mezinárodní soutěže kresleného humoru pro děti a mládež s názvem „Netvařte se kysele a malujte vesele“.

Článek

Soutěž se vyhlašuje pro věkové kategorie 6-11 a 12-17 let. Práce zaslané do 27. března 2010 vyhodnotí porota složená ze zástupců organizátorů a partnerů, vítěz bude vyhlášen v každé věkové kategorii.

Vtipy mohou být barevné i černobílé, s textem i beze slov, nejvýše ale tři od každého autora. Pokud je soutěžící pošlou poštou, musejí mít formát do velikosti A4 a na zadní straně je třeba uvést jméno, příjmení věk a plnou adresu s PSČ a telefonem. V tom případě poputují soutěžní práce na adresu DDM hl. m. Prahy, Karlínské nám. 7, 186 00 Praha 8.

Termín pro zaslání soutěžních vtipů e-mailem je stejný, tedy do 27. března, adresa netvarte@ddmpraha.cz. Vtipy musejí být ve formátu jpg a ve velikosti do 150 kB.

Podmínkou účasti je samozřejmě původnost děl. Tu posoudí karikaturisté z řad členů České unie karikaturistů, která letos slaví už 20. výročí svého založení.

Jeden z nich, Jaroslav Dostál, svým budoucím kolegům radí: „Figurky by měly být co nejjednodušší, jak to umějí naši nejlepší kreslíři, například Jiránek Barták, nebo kdysi Lada a Sekora. Podrobnosti v obrázku zbytečně odvádějí pozornost od vtipu. Každý si může časem vytvořit svoji postavičku. Může být i trochu přehnaná, například s větším nosem nebo celou hlavou. Hlavně je důležité, aby bylo jasné, koho autor chtěl nakreslit, aby divák poznal například učitele od žáka nebo kočku od psa,“ doporučuje Dostál.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám