Hlavní obsah

O titul nejoblíbenějšího učitele se utká 38 kantorek a šest kantorů

O titul nejoblíbenějšího učitele se utká 44 pedagogů z celé republiky. "Do soutěže Zlatý Ámos bylo letos nominováno 38 kantorek a šest kantorů," oznámil ředitel soutěže Slávek Hrzal. Klání pořádá občanské sdružení Klub Domino spolu s Dětskou tiskovou agenturou. Nejvíc oblíbených učitelů je tento rok v Moravskoslezském kraji, odkud je i loňská vítězka.

Foto: archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Navrhovat své učitele mohou pouze žáci. Nejde tedy o hodnocení ředitele, inspektora, ministerstev," uvedl Hrzal na webu soutěže. Soutěž je otevřená vyučujícím ze základních a středních škol.

Překvapením letošního 17. ročníku je nízká účast pražských kantorů. V minulosti vždy metropole vedla v počtu přihlášených, letos děti nominovaly jen jednu paní učitelku. Naproti tomu v Moravskoslezském kraji přihlásili žáci dvanáct učitelů, jen z Ostravy jsou hned čtyři kandidáti. Letos se o Ámose utká také velmi málo mužů, v předchozích ročních byl poměr učitelek a učitelů téměř vyrovnaný.

Účastníky čekají v lednu a únoru regionální kola. V nich budou zástupci žáků a studentů své návrhy obhajovat. Na začátek března je pak plánováno semifinále, kam postoupí maximálně 12 kandidátů. Odborná porota pak šest z nich pošle do finále, které se uskuteční 26. března v Praze. Kantoři zde budou bojovat kromě Zlatého Ámose i o titul Dětský Ámos, Ámos sympaťák nebo Média Ámos. V předvečer Dne učitelů, 27. března, bude vítěz na Kantorském bále slavnostně korunován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám