Hlavní obsah

Školákům zítra začínají vánoční prázdniny

Děti byly dnes naposledy v tomto roce ve škole, od středy jim začínají vánoční prázdniny. Letos potrvají dvanáct dní, do lavic se školáci vrátí v pondělí 4. ledna.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

Některé školy však vyhlásily ředitelské volno už na začátku tohoto týdne a žákům tak prázdniny o dva dny prodloužily. Na sněhové radovánky se ale děti letos o svátcích těšit nemohou, po štědré sněhové nadílce právě přichází obleva.

Pro rodiny s dětmi jsou připraveny po celé republice různé kulturní, sportovní a zábavní akce. Speciální vánoční prohlídky pořádají například na zámku v Litomyšli, v Hradci nad Moravicí nebo na hradě Šternberk. Sváteční program chystají i zoologické zahrady v Plzni nebo Ostravě. Děti budou moci přinést zvířatům pamlsky, třeba suché pečivo, tvrdé ovoce nebo ořechy.

Pražané se zase mohou těšit na akci Týden sportu zdarma, kdy budou moci od prvního dne svátečního do Silvestra navštívit bezplatně vybrané bazény, fitnesscentra a stadiony.

Vánoční prázdniny jsou po hlavních letních druhé nejdelší. Od ledna školáky čeká maraton písemek a zkoušení kvůli pololetnímu vysvědčení. Dalšího volna se děti dočkají v pátek 29.ledna, kdy budou mít jednodenní pololetní prázdniny. Na ně plynule navazují týden trvající jarní prázdniny, které od února začínají dětem z Plzně, Hradce Králové, Mělníka nebo ze Zlínska. Celý cyklus jarních prázdnin končí 14. března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám