Hlavní obsah

Zimbabwský student přednášel v Krakově 130 hodin, vytvořil světový rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krakov

Student Jagellonské univerzity v Krakově na jihu Polska Erol Muzawazi se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů nejdelší přednáškou na světě. Uvedl to dnes polský rozhlas. Muzawazi, který pochází ze Zimbabwe, chtěl 130 hodin trvající přednáškou vedle získání rekordu upozornit na problémy Afriky.

Článek

"Přednáška, kterou jsem právě skončil, byla mým čtvrtým a posledním pokusem v bitvě proti času a mé slabosti," prohlásil student.

Přednášku zahájil ve středu, řečnit přestal v pondělí odpoledne. Během akce také vybíral finanční dary na vědeckou cestu do Afriky.

Projektu se zúčastnilo přes 50 studentů různých národností. Podmínkou pro překonání rekordu bylo, aby v přednáškovém sálu byli vždy nejméně dva lidé.

Podle polského rozhlasu je to potřetí, co Muzawazi v této kategorii ustavil rekord. Předchozí světové prvenství mu před dvěma lety sebral jistý profesor z Indie, který u řečnického pultu setrval 120 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám